Logo
46-300 Olesno, ul. Krzywa 1
tel.: 34 359 77 73, fax: 34 359 77 74
 

Menu a'la carte


Powiększenie
Powiększenie
Powiększenie
Powiększenie

Menu a'la carte

Zupy

  • Rosół drobiowo-wołowy z makaronem (250 ml) 8 zł
  • Krem borowikowy (250 ml) 13 zł
  • Zupa cebulowa zapiekana z serem (250 ml) 13 zł
  • Żurek śląski z suszonymi grzybami i kiełbasą (250 ml) 10 zł
  • Zupa rybna (300 ml) 14 zł
  • Zupa serowa z grzankami (250 ml) 12 zł

Sałaty

  • Sałaty mieszane z sosem vinaigrette (170 g) 12 zł
  • Sałata z serem feta, oliwkami, papryką i pomidorami (300 g) 22 zł
  • Sałatka z gillowanym kurczakiem i parmezanem (300 g) 21 zł
  • Sałatka włoska z serem mozarella z szynką parmeńska i pomidorami (230 g) 24 zł
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem podana z orzechowym vinaigrette (300g) 26 zł

Przekąski na zimno

  • Carpaccio z wołowiny podawane z oliwą i balsamico (120 g) 24 zł
  • Tarat z świeżego łososia podany z kaparami i czerwoną cebulką (90 g) 23 zł
  • Befsztyk tatarski z cebulką i ogórkiem (120 g) 23 zł
  • Szynka parmeńska z melonem (120 g) 21 zł
  • Śledz w śmietanie lub oleju z cebulką (150 g) 14 zł

Przekąski na ciepło

  • Król borowik w sosie śmietanowym (250g) 25 zł
  • Pene z łososiem wędzonym i szpinakiem (300 g) 29 zł
  • Spaghetti z Krewetki Black Tiger podane z sosem piri piri (300 g) 30 zł
  • Makaron z kurczakiem wędzonym w sosie warzywno-śmietanowym (300 g) 21 zł
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką smażona na Żubrówce (220 g) 19 zł

Przekąski na ciepło

  • Król borowik w sosie śmietanowym (250g) 25 zł
  • Pene z łososiem wędzonym i szpinakiem (300 g) 29 zł
  • Spaghetti z Krewetki Black Tiger podane z sosem piri piri (300 g) 30 zł
  • Makaron z kurczakiem wędzonym w sosie warzywno-śmietanowym (300 g) 21 zł
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką smażona na Żubrówce (220 g) 19 zł

Dania mięsne

  • Rolada śląska podawana z modrą kapustą i białymi kluskami (200 g) 29 zł
  • Polędwiczka wieprzowa z borowikami w śmietanie i kluskami (220g) 38 zł
  • Pierś z kurczaka z szynką parmeńską z sosem serowym, grilowanymi warzywami i frytkami (180 g) 29 zł
  • Kotlet schabowy w złocistej panierce z zapiekanymi ziemniakami i białą kapustą zasmażaną (180 g) 26 zł
  • Pierś z kaczki z pieca, podana z ciepłymi burakami i gnocchi (170 g) 32 zł
  • Schnitzel wieprzowy z jajkiem sadzonym, boczkiem i cebulką podany z frytkami (180 g) 29 zł
  • Zestaw śląski na półmiskach dla dwóch osób 56 zł
Zestaw mięs: rolada śląska, karczek peklowany, kotlet drobiowy
Dodatki: kluski śląskie, kapusta czerwona, surówka z białej kapusty

Dania z grila

  • Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowo-ziołowym (220 g) 60 zł
  • Karczek wieprzowy z cebulką (220 g) 26 zł
  • Tęcza drobiowo-wieprzowa (220 g) 27 zł
  • Filet z kurczaka z warzywami z patelni (220 g) 24 zł
Do dań z grila proponujemy frytki, krokiety ziemniaczane lub ziemniaki zapiekane

Ryby

  • Filet z sandacza w sosie cytrynowo-maślanym podany z zielonymi szparagami i ziemniakami (180 g) 39 zł
  • Łosoś duszony na białym winie podany ze szpinakiem i ziemniakami (180g) 39 zł
  • Wariacja rybna z grila (łosoś, sandacz, dorsz) (300 g) 43 zł
  • Dorsz z pieca podany na krewetkowym sosie z makaronem tagliatelle (180 g) 30 zł

Dania wegetariańskie

  • Zupa minestrone (250 ml) 8 zł
  • Sałatka z tuńczykiem (220 g) 22 zł
  • Pierogi ruskie z cebulką lub jogurtem naturalnym (10 sztuk) 15 zł
  • Makaron tagliatelle z borowikami (300 g) 27 zł 

Dania dla dzieci

  • Kotlecik z kurczaka podany z frytkami, ketchupem i sałatką (120 g) 15 zł
  • Filet z ryby w chrupiącej panierce z frytkami, majonezem i sałatką (120 g) 15 zł
  • Spaghetti w sosie pomidorowym (150 g)


Załączniki: